blogpřírodavěda a technika

Německo, boj o kotle je v plném proudu

Vtip dne: „Zelení“ už tři roky nemohou „ozelenit“ topení ve vlastním sídle.

Jak se ukázalo, iniciátoři donucení německého měšťanstva k výměně plynového vytápění za tepelná čerpadla ze strany vicekancléře Roberta Habeka úkol ve vlastním sídle nezvládli. Už více než tři roky se zelení pokoušejí nainstalovat takovou zázračnou jednotku do ústředí strany v Berlíně, ale marně: “čerpadlo stále nefunguje.” To jsou věci“!!

Po všech anabázích by měl být nový tepelný systém spuštěn ve třetím čtvrtletí letošního roku. Klíčové slovo je „měl by“. A ano, přestavba sídla bude stát asi 5 milionů eur.

Zdůrazňujeme, že těmto lidem se již více než tři roky nedaří instalovat čerpadlo ve vlastním sídle. Ti samí lidé chtějí zavázat VŠECHNY Němce, aby si to nainstalovali.

Obyčejní Němci jsou pobouřeni vládními plány zakázat plynové kotle a donutit občany k přechodu vytápění na tepelná čerpadla. Obyvatelé hlasují pro berlínskou zákonodárnou iniciativu nákupem a instalací plynových kotlů před jejich zákazem. Informuje o tom The Financial Post.

Frank Krusche říká, že v zásadě není proti tepelným čerpadlům. Aby ho mohl nainstalovat, musel by ale zbourat svůj dům a postavit nový. “Fungují pouze v nízkoenergetických domech ale v mém ne,” řekl inženýr z východního Berlína listu The Financial Post. “Aby to bylo skutečně energeticky účinné, musíte přestavět celý „plášť“ včetně střechy.”

Důvodem, proč musí Frank Krusche přemýšlet o drastické akci, je vládní návrh zákona, který fakticky zakazuje nové plynové kotle v Německu od 1. ledna příštího roku. Pak musí být všechny instalované topné systémy minimálně z 65 % napájeny z obnovitelných zdrojů energie.

Německý tisk nazval iniciativu spolkové vlády „tepelným kladivem“, protože jde o jeden z nejradikálnějších právních předpisů na ochranu klimatu, který byl kdy v Německu napsán, poznamenává The Financial Post. Ministři zase tvrdí, že zákon je zásadní pro plán země stát se uhlíkově neutrální do roku 2045.

Přesto návrh zákona vyvolal zuřivou reakci obyčejných Němců. Obávají se obrovských nákladů na tepelná čerpadla a krátké doby přechodu.

Spolkový sněm měl návrh zákona projednat v prvním čtení tento týden, ale liberální Svobodná demokratická strana (FDP) – jedna ze tří stran vládní koalice – odložila parlamentní projednávání s tím, že návrh zákona ještě zbývá dokončit. Vicekancléř ministra hospodářství Robert Habek obvinil FDP z nedodržování slibů. FDP se ale domnívá, že veřejné mínění je na její straně. Průzkum Civey tento týden pro Die Zeit ukázal, že 70 % respondentů chce, aby byl návrh zákona stažen.

“Tento zákon se týká 66 milionů Němců… a lidé jsou znepokojeni,” řekla poslankyně FDP Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Plyn se používá k vytápění asi 75 % bytového fondu v Německu a asi 40 % všech kotlů je starších 20 let. Podle vládních plánů ochrany klimatu by se emise CO₂ z budov měly do roku 2030 snížit ze 112 milionů tun ročně na 67 milionů tun. To je podle ministra možné pouze v případě, že budou plynové kotle nahrazeny obnovitelnými systémy, jako jsou tepelná čerpadla.

Němečtí představitelé tvrdí, že náklady na provoz systémů založených na fosilních palivech v příštích několika letech podstatně vzrostou, protože systém EU pro obchodování s emisemi se rozšíří na budovy a lidé budou platit za emise skleníkových plynů.

Ale navrhovaný zákaz kotlů, poznamenává The Financial Post, vedl k řadě neočekávaných důsledků. Například tisíce Němců se snaží zákaz obejít instalací nových plynových kotlů před termínem stanoveným v návrhu zákona k 1. lednu. V prvním čtvrtletí letošního roku se v Německu prodalo asi 168 000 plynových kotlů, dvakrát více než v předchozím roce.

Maike Birt, obyvatelka Königswinter na řece Rýn, je jednou z těch, kteří se rozhodli nainstalovat plynový kotel. Již dříve uvažovala o výměně svého 30 let starého plynového kotle za tepelné čerpadlo, ale odradila ji cenovka 25 000 – 30 000 €. V naději, že splatí hypotéku za sedm nebo osm let a zaplatí vzdělání svých dětí, vzdala se dalšího velkého úvěru.

Kromě toho je jedním z hlavních problémů tepelných čerpadel zatížení, které zatíží německý energetický systém. Největší evropský pronajímatel, Vonovia, uvedl, že problémy s napájením znamenaly, že společnost nebyla schopna připojit k síti asi 70 nově instalovaných tepelných čerpadel.

„To je prostě nemožné! – řekl poslanec AfD Mark Bernhard během rozpravy v Bundestagu. “Nemáme dostatek kvalifikovaných pracovníků, nemáme dostatek elektřiny a lidé nemají dost peněz, aby zaplatili toto šílenství.”

Nejnovější zprávy o berlínském „ekokotlíku“ Zelených:

“Mezi další průtahy patří vrtání vrtu pro geotermální sondu na nádvoří. Velké potíže působí i instalace složitého systému potrubí a kabelů.”

https://eadaily.com/ru/ampnews/2023/05/29/vozmushchennye-i-razyarennye-nemcy-vosstali-protiv-zapreta-gazovyh-kotlov
https://aftershock.news/?q=node/1255281&page=1#comments

Poznámka:

Za prvé není dost odborných pracovníků, aby se dal takový přechod vůbec reálně provést. Za druhé nebude dostatek elektrické energie na provoz v období dlouhodobé zátěže, a když k tomu připočteme, že se ruší stabilní zdroje elektřiny a že se snaží zavádět elektromobily, že ani není dostatek materiálů na zateplování – málokdo si uvědomuje ten obrovský rozměr potřeb, pak je jasné, že se jedná pouze o další snahu zavádět další beztrestné daně. Podobně jako je to s tabákem a alkoholem. Neznám prakticky člověka, který by si nebyl byl nedal aspoň pár skleniček alkoholu, ale všichni drží hubu, protože je to přece TAK škodlivé! Ano, jako všechno, co se používá nad míru. Přitom výroba alkoholu je vzhledem k cenám velmi levná … Ovšem také málokdo si stěžuje na to, že by se nad míru využívala debilita.

Takže ty velevážená „střední třído“ zdaleka nejen v České republice nebo v Germánii, mlč dále, poslouchej svou vládu, EU a miluj Američany, vakcíny a hlavně si kup místo na hřbitově! Pokud si myslíš, že jsi na to vyzrála. Je to totiž panychida za tebe. Překlad Peter 008

sdílet na

23 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
15. 6. 2023 02:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Místo na hřbitově, když lidi práce mají s bídou na kremaci? Idealisto…

Standa
15. 6. 2023 07:51

Bude zakázaná kremace, když zvyšuje uhlíkovou stopu?

Jaroslav
15. 6. 2023 08:42
Odpovědět  Standa

Již jsem kdesi četl, že do kompostu. Závěr pro mne, k moci se prodrali šílenci, teroristi. No a obyvatelstvo, zhlouple dlouhodobou cílenou debilizaci drží, drží, jen více omezení! Prostě si ani neuvědomují, že žijí v jednom velkém koncentráku. Zažil jsem vraždu Kenedyho, Berlínské a Kubánskou krizi i 1968, 70 a 80. roky, ale takhle jsem si budoucnost nikdy nepředstavitelné. Snad Orwel, ale to jsem považoval za fantazii šílence. A teď v tom žijeme

Pavel z Moravy
15. 6. 2023 09:13
Odpovědět  Jaroslav

Jardo, jsme na tom stejně. Tyto současné generace si ale vybrali svoji cestu degenerace a debilizace. Ta musí dojít až do svého konce. My nevíme co na tom konci bude a to je naše výhoda i nevýhoda. Vědět, že to bude skutečně koncentrák, potom by naše rozhodnutí bylo jednodušší, ale my opravdu nevíme, neboť proměnných je zde mnoho. Já již v nic normálního nedoufám, nebudu zklamán, neb se to snažím vidět realisticky. A výhodou mne a podobně starých 70+ je to, že my již té budoucnosti před sebou moc nemáme. Jedna z mých odborností na vojně byla chemik pozorovatel. Teď jsem staroch pozorovatel.

Jaroslav
15. 6. 2023 10:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

Zdravím kolegu, to byla má profese, čvo 570

Pavel K
15. 6. 2023 10:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já to dělal taky a vůbec mě to nic neříkalo a byl jsem z toho zmaten. Nejsem technický typ.

Pavel
15. 6. 2023 10:37
Odpovědět  Jaroslav

Orwel byl člen Fabiánské Společnosti, socialista, ultralevičák, atlantista, marxista. Popisoval to co už tenkrát chtěli elity zavést – NWO! Věděl, že tohle přijde a možná věřil, že až bude NWO zaveden, jeho kniha zabrání aby došlo k “chybám” v systému. V každém případě byl rozdvojená osobnost a 1984 bych nebral a vůbec Orwella jako “směroplatného”. 🙂

Jaroslav
15. 6. 2023 11:39
Odpovědět  Pavel

No já jsem slyšel, že popisoval stalinske Rusko, ovšem možná ve Zvířecí farmě. Ve skutečnosti to sedí na všechny dosavadní otrokarske společnost a v dnešní tzv demokracii to kulminuje. Jinak demokracie byla vždy výhradně pro vládnoucí třídu a ne pro plebejce

Standa
15. 6. 2023 13:18
Odpovědět  Pavel

Poslište, myslím, že nemáte pravdu.G.Orwell nebyl levičák, nebyl marxista,ani socialista.Nenáviděl Stalina, popisoval Hitlera, jao slušnou osbu a prý komunisté pracují pro Hitlera.Ty také nenáviděl. Byl za války v Londýně u domobrany. Náhodou jsem získaOrwellův válečný deník ,spoustu jmen,doufání v Německo atd.

Standa
15. 6. 2023 13:24
Odpovědět  Standa

poslyšte!!!!

Gales
15. 6. 2023 09:48
Odpovědět  Standa

Nebožtíci se budou konzumovat místo červů.

Pavel z Moravy
15. 6. 2023 11:25
Odpovědět  Gales

A to bude právě zdejší závěr degenerace.

Standa
15. 6. 2023 13:23
Odpovědět  Gales

Ale, přeci na červy nás už připravují. Prý protejny!

Vlado71
16. 6. 2023 12:33
Odpovědět  Standa

Oni to zdokonalia … nnaše mršiny daju zožrať červom, a tými červami nakŕmia mládež, ktorá im za to bude oblizovať topánky.

Pavel z Moravy
15. 6. 2023 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Kurwa, skoro všichni chtěli do EU, tak ať si to užijí co za výplody a sračkárny z těch liberálních mozků vylezou. Byl jsem v době našeho směřování do EU v lázních Luhačovice na takovém pobytu, který jsem si ale hradil sám. A tam všichni z možnosti býti příslušníky EU přímo šíleli. My budeme evropané, to jsem slyšel stále, až jsem z toho málem dostal osipky. Takže vzhůru do Evropy kde zítra znamená již dnes.

Gales
15. 6. 2023 09:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ke to včera stálo za h. a dnes za dvě.

Standa
15. 6. 2023 13:52
Odpovědět  Gales

Pinochet na Hradě nás do ojra dotlačí ! V Chorvacku přešli na ojra a ceny stouply okamžitě o 30%!
A , Evropa bleskurychle Česko ožrala až na kost!Vítejte v EU!

Pavel
15. 6. 2023 10:38
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kde zítra znamená včera! 🙂

Jura S
15. 6. 2023 11:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Kilová kostka uhlí má energii 15 MEGA Joulů !! jako 50 solárů a funguje kupodivu i v ZIMĚ !! že – staletími vyzkoušeno… a nepotřebuje počítačem řízený domácí systém a úložištěm je PYTEL, nebo sklep… Dobytek zelofašistický…

Pavel z Moravy
15. 6. 2023 11:28
Odpovědět  Jura S

No jo, ale ti grázlové si zase potřebují řádně nahrabat. Ale lid obecný jim to sežere, když jim už toho sežral tolik.

Jura S
15. 6. 2023 12:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

Lid jsou “tupé swině” nakukáš jim že dřevoštěpka je “eko” a uhlí “fuj” přitom obojí je jaksi ze stromu že… A proč kácet ty v lese, že, když jich máme pod zemí milióny tun… Ekoswině je ale zákeřná, bude tvrdit, že pokácet lesy je lepší….

Burák
16. 6. 2023 08:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Mě stačí fakt, jak se západní firmy s výrobou kotlů nenápadně stěhují na východ viz Dakon, který u nás Bosch zavřel a otevřel na Ukrajině s výrobou kotlů max 2 emisní třídy. Takže ty nejnovější, které prd táhnou ale jsou ve 3 až 5 třídě z výroby na východě úplně vypustili. Lidi si vůbec neuvědomují, že polovina lidí se bude muset zbavit domů i chat, protože na to nebudou mít. Ještě rádi budeme žádat o azyl někde na východě.

Burák
16. 6. 2023 08:46
Odpovědět  Burák

A zapomněl jsem dodat, že kdo uteče nejdříve, ten vyhraje. Znám dvě rodiny, které se už odstěhovali na východ. Jedna do Bosny Hercegoviny a prý je to tam úžasné i lidé přátelští.